Restauratie antiek franse boekenkast

Restauratie antieke boekenkast

Hier ziet u met foto’s in beeld de uitvoerige antiek restauratie van een Franse antieke boekenkast van omstreeks 1820. Mahonie gefineerd op grenenhout, wat u duidelijk ziet zijn de profieltjes boven aan de kap, deze waren grotendeels weg of beschadigd. Verder ziet u bij de poten ook diverse restauraties met het fineer, de kast is in zijn, geheel ontdaan van was en politoer. De politoer heb ik verwijderd met afbijt en staalwol om zo min mogelijk te schuren. Schuren leveren materiaal verlies op, en dat is nog moeilijker te herstellen.

Met de juiste techniek kan veel oorspronkelijk antiek materiaal behouden blijven en na het juiste herstel behandeling zult u daar niets meer van zien. De messing ornamenten heb ik er natuurlijk afgehaald en gereinigd.
De kast heb ik eerst schoon gemaakt en daarna ontdaan van alle aanwezige oude lagen. Eenmaal weer helemaal blank heb ik de antieke kast met originele beits weer op de juiste kleur gebracht en daarna in zijn geheel op ambachtelijke wijze geheel gepolitoerd.

De gerestaureerde antieke Franse boekenkast staat weer te pronken bij de zeer tevreden eigenaren.

De Restaurateur, Peter J. Oomes

Restauratie Antieke boekenkast 1 Restauratie Antieke boekenkast 2 Restauratie Antieke boekenkast 3 Restauratie Antieke Boekenkast 4 restauratie antieke boekenkast 5 Restauratie antieke boekenkast eindresultaat