Restauratie van een 19e-eeuwse 3-in-1 Speltafel

Restauratie van een 19e-eeuwse 3-in-1 Speltafel

Welkom bij antiek-restauraties.nl, waar we u graag meenemen op een bijzondere reis door de tijd met de restauratie van een unieke 19e-eeuwse 3-in-1 speltafel. Dit prachtige stuk antiek, dat ons werd toevertrouwd door een klant nadat deze een eerdere restauratie van een antieke schaaktafel met waterschade heeft gezien op onze website. Deze klant heeft ons uitgedaagd met de unieke 19e-eeuwse 3-in-1 Speltafel een echte historische schoonheid.

Een Veelzijdige Game-Tafel

Deze betoverende tafel uit de 19e eeuw is meer dan een eeuw oud en heeft een intrigerend 3-in-1 ontwerp. Op het onderste niveau vinden we een backgammon spel, terwijl het middenpaneel uitklapbaar is en kan worden gebruikt voor dammen of schaken. Een ware schat voor liefhebbers van antiek, met prachtig bewerkte poten die stevig zijn bevestigd. Met veel plezier en toewijding hebben we ons gestort op de restauratie van deze 19e-eeuwse 3-in-1 Speltafel.

Een Kleurrijke Uitdaging

Het vilten speelveld herstellen bleek een uitdagende speurtocht vanwege de leeftijd van het meubelstuk. De originele kleuren vilt waren moeilijk te vinden. Na een intensieve zoektocht op internet vonden we uiteindelijk de juiste kleuren. Een bevriende stoffeerder heeft dit professioneel aangebracht, met een verbluffend resultaat.

Het Herstellen van Gebroken Ebbenhouten Stukken

Helaas waren er enkele ebbenhouten vlakken van het bord ernstig beschadigd. Deze moesten in zijn geheel worden nagemaakt. Deze vlakken zaten voornamelijk in het schaakgedeelte van de tafel. Gelukkig beschikken we over een uitgebreide voorraad van oude en antieke fineer, waaronder het 3 mm dikke ebbenhout dat we konden gebruiken voor de restauratie.

Het Ambacht van Precisiewerk

Het recreƫren van de vlakken op het schaakbord vergt uiterste precisie en veel tijd. Alleen op deze ambachtelijke wijze kunnen we de exacte beschadigde vlakken vervaardigen en zo het bord in originele staat herstellen. Bij de restauratie van deze 19e-eeuwse 3-in-1 Speltafel is dat iets wat we ons vooraf terdege van bewust zijn, maar dat is ook echt de enige manier het goed te doen.

Met Zorg en Liefde

Met behulp van ouderwetse beenderlijm werd alles zorgvuldig gelijmd en gelijk gemaakt. Daarna hebben we het geheel afgewerkt met een authentieke transparante laklaag. Het resultaat was verbluffend en de klant was aangenaam verrast.

Bij antiek-restauraties.nl zijn we trots op het in ere herstellen van kostbare stukken zoals deze 19e-eeuwse 3-in-1 speltafel. Het is onze passie om de historische waarde te behouden en het oorspronkelijke vakmanschap te laten herleven, zodat onze klanten kunnen genieten van de pracht van antieke meubels.

Als u geĆÆnteresseerd bent in meer restauratieverhalen of als u een antiek stuk wilt laten restaureren, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om uw meubels een nieuw leven te geven en u te verrassen met het eindresultaat.